De Streek

VAKANTIEWONING

LINCOUET

De Streek


Aquitaine en de Sud-Ouest: LEVEN ALS GOD IN FRANKRIJK...

Feugarolles is gelegen in Zuid-West Frankrijk, in de oude provincie Gascogne. De grootste stad in de nabijheid is Agen (25 km).

Lavardac en Nérac zijn aangrenzende kleinere steden op respectievelijk 6 en 9 km. De omgeving is er uitbundig groen, het klimaat zonnig en mild.

Het dorpje (800 inwoners) ligt in het departement van de Lot-et-Garonne, met prachtige natuurgebieden, afgewisseld met land- en tuinbouwgebieden. Ook de uitgestrekte zonnebloemvelden zouden Vincent van Gogh hebben doen likkebaarden. Het landschap is heuvelachtig en afwisselend vlak in de vallei van de Garonne. In de omgeving zijn er tal van schilderachtige dorpen en zogenaamde "Bastides", kleine versterkte steden die uit de middeleeuwen stammen.

De streek is ideaal voor een rustige landelijke vakantie en biedt vele ontspanningsmogelijkheden: wandelen, fietsen, paardrijden, vissen, zwemmen, golf enz.

Kunst en festivals

De hele zomer lang biedt de Gascogne een rijke waaier aan festivals: concerten van klassieke muziek, jazz, dans, theater, klank- en lichtspektakels, tentoonstellingen, folklore-markten enz.

Gastronomie

De streek is beroemd omwille van zijn gastronomie. Specialiteiten zijn de Foie-Gras van eend en gans, magret de canard (eendeborst), Armagnac en excellente wijnen zoals de Côtes de Buzet en Madiran. Er zijn tal van kleine voortreffelijke (en zéér betaalbare) restaurants, naast typische "Auberges à la ferme" en natuurlijk ook enkele top-restaurants met een kwotering in de verschillende gidsen.

Daguitstapjes

Vele bezienswaardigheden in de streek. Uitstapjes zijn uitstekend mogelijk: naar de Pyreneeën, de Landes, het Baskenland, de Atlantische oceaan, de Middellandse zee, de wijngebieden van de Buzet, Gers, Bordeaux, Toulouse, St. Emilion, Villeneuve-sur-Lot, Pujols,...

Maar... misschien komt u hieraan helemaal niet toe omdat de directe omgeving al meer dan genoeg te bieden heeft!!! En dan ook nog: die heerlijke rust en het rustige tempo van leven in deze unieke en nog on-ontdekte streek door het massa-toerisme.

Golf

Alle mogelijkheden zijn aanwezig op het prachtige 18-holes parcours van GOLF d'ALBRET in Barbaste, slechts 10 minuten verwijderd van Feugarolles. Stages voor beginners, gevorderden enz worden gegeven door een uitstekende golfleraar. Prijzen zijn inclusief green-fee en huur van materiaal.

Challengerparcours - Kajak - Deltavliegen - Botenverhuur

Pretpark - Kinderboerderij

Contact

Mario en Kathy Eeckhout-Bourgeois

Tel: 0032 51 77 97 81

GSM: 0032 497 61 41 47

Email: mario.eeckhout@skynet.be